Menu

TE HUUR KANTOORVILLA Stationsstraat 19 Bergen op Zoom

In een prachtig monumentaal pand in Bergen op Zoom kunnen wij u namens eigenaar , zeer representatieve kantoor en bedrijfsruimte te huur aanbieden, met eigen parkeerplaatsen op eigen terrein, dat afgesloten kan worden met een poort. Het monument is gebouwd in 1878 in Eclectische stijl naar ontwerp van architect C.P. van Genk. Terzijde van het deels vrijstaande huis bevindt zich muurwerk met poort uit de bouwtijd. Dit is het grootste pand aan de oneven zijde.

Het interieur herbergt een tochtportaal met wit marmeren vloer en een hal en 2 kantoren met visgraatparket. De lambrizering is van bruin/grijs marmer. De plafonds op de begane grond en de etage zijn voorzien van gestucte ruitmotieven. De bordestrap heeft op de hoofdbaluster een glas-in-lood lantaarntje. De trap wordt verlicht door een groot glas-in-lood raam met in medaillon een afbeelding van de “Gevangenpoort” te Bergen op Zoom.

Het woonhuis van origine is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als beeldbepalend onderdeel van de stadsuitleg uit het laatste kwart van de 19de eeuw en de relatie die het heeft tot de ontwikkeling en uitbreiding van de stad, het is van belang voor de ontwikkeling van de typologie van het stedelijk woonhuis in de 19de eeuw. Het pand heeft architectuurhistorische waarde vanwege de evenwichtige en verzorgde compositie en is van belang voor het werk van de architect Van Genk. Het is van bijzondere betekenis voor het aanzien van de stad en tevens van belang vanwege de gaafheid van het exterieur. Doordat de ontwerpen van de bebouwing aan de Stationsstraat in één hand zijn gebleven, is er sprake van architectuurhistorische zeldzaamheid.
Het hoofdgebouw in 2 bouwlagen omvat totaal ca 280 m2 kantoorruimtes, waarvan ca 56 m2 kantoor- of bedrijfsruimte in de aanbouw aan de achterzijde. Tevens een zolderverdieping van ca 110 m2.

Alle ruimtes worden zeer representatief ingericht en de kantoren afgewerkt met vloerbedekking. Het pand wordt tevens verduurzaamd met als doel BENG( Bijna Energie Neutraal Gebouw).

 

Copyright 2017 | ONZE Vastgoedpartner | Privacyverklaring